• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurtijeva propaganda – optužuje specijalizovanu britansku kompaniju “Henderson” da švercuje srpsku valutu

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da Srbi na Kosovu i Metohiji neće nikakvu šarenu lažu i propagandu Aljbina Kurtija već žele svoje plate i penzije koje su mukotrpno zaradili, a koje im vlast u Prištini otima pokušavajući da ukine srpski dinar.

“Dok Kurti Srbima ukida platni promet i socijalna davanja, dok im zatvara ambulante i opštine, dok ih njegova vlast prebija i upucava, Kurtijeva tragikomična video-obraćanja neće nikoga naterati da mu poveruju, niti da mu se povinuju. Taj film Kurti neće gledati!

U svojoj uobičajenoj bezočnoj tiradi laži i dezinformacija Aljbin Kurti je danas otišao najdalje optužujući specijalizovanu britansku kompaniju “Henderson”, da švercuje srpsku valutu”, rekao je Petković.

Petković je objasnio da “Henderson” godinama, prema striktnim procedurama, prevozi dinare na Kosovu i Metohiji, a u pokrajini je angažovan kao podrška misiji Ujedinjenih nacija još 2000. godine.

“Nikakve džakove s parama Beograd ne prevozi na KiM, već vrši legalan transport novca preko Narodne banke Srbije, svojim građanima za socijalna davanja, za plate i penzije, za lečenje i školovanje. Pomenuti novac Srbi primaju preko svojih računa koje imaju u banci Poštanska štedionica, tako da je apsolutna laž kada Kurti kaže da Srbi nemaju tekuće račune.

Ono što Kurti pokušava da sakrije je činjenica da se sada Srbi prisiljavaju da otvaraju račune u prištinskim bankama, jer je to način da se ukine platni promet u dinarima, na šta Priština nema pravo.

Krajnji cilj svega što Kurti sada čini je da ekonomskim iscrpljivanjem i neizvesnošću natera Srbe sa KiM na odlazak, kako bi do kraja sproveo politiku etničkog čišćenja, što Beograd nikada neće dozvoliti, kao što nikada nećemo ostaviti svoj narod na cedilu, niti dopusti da srpski narod ostane bez svojih primanja.

Isto tako ni Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da im Kurti nametne svoj jaram, jer su izdržali velika iskušenja, pa će izdržati i ovaj zulum”, izjavio je Petković.

Comments

Pročitaj još