Savet bezbednosti UN večeras o situaciji na Kosovu

Foto: UN

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, počinje večeras u 21 čas.

Situacija na Kosovu biće tema vanredne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je na zahtev Srbije zakazana za večeras u 21 čas.

Sednica će, prema informacijama koje ima šef srpske diplomatije Ivica Dačić, biti otvorena za javnost.

Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić, koji je, govoreći o odluci Prištine da zabrani upotrebu dinara, rekao će o tome govoriti u SB UN i da će neke od kvalifikacija izgovoriti prvi put.

“Ja moram da govorim o tome, i to ćete čuti i u mom govoru u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ako nekim čudom u međuvremenu ne zatvore tu sednicu, neke od kvalifikacija koje ću prvi put da izgovorim, a koje se tiču stvarnih procesa koji se odigravaju na KiM, i koji će svakako imati pravne konsekvence u budućnosti”, rekao je Vučić.

U zahtevu koji je Srbija u ponedeljak podnela Gvajani, skreće se pažnja na aktuelnu situaciju na teritoriji Kosova i Metohije koja je u oštroj suprotnosti sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom Saveta bezbednosti 1244 i ističe da takva situacija zahteva održavanje posebne sednice SB UN.

Comments

Pročitaj još