• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Tužbe i pretnje me neće uplašiti, neću promeniti svoj stav povodom onoga što je Kurtaj učinio na Badnji dan

Foto: Fejsbuk/Dalibor Jevtić

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić izjavio je da ga je bivši pripadnik KBS Azem Kurtaj tužio zbog stavova iznetih nakon ranjavanja Miloša i Stefana Stojanovića iz Gotovuše, 6. januara prošle godine.

Dalibor Jevtić je na Fejsbuku napisao da je po povratku iz SAD dobio tužbu advokata/društva advokata “Kerveši partners”, zastupnika Azema Kurtaja koji je pucao na dvojicu dečaka iz Gotovuše 6. Januara 2023. godine. 

Jevtić je poručio da nije i da neće promeniti svoj stav i mišljenje povodom onoga što je Kurtaj učinio na Badnji dan.

“Nikakve tužbe i sve pretnje koje na direktan, ovakav, i indirektan način me neće pokolebati niti uplašiti. Niti po ovom niti po drugim pitanjima koja se odnose na položaj, život mojih sugrađana i mojih sunarodnika, nema kompromisa u borbi za istinom i pravdom! Ne prihvatam da se od onog ko je na Miloša i Stefana pucao pravi žrtva”, rekao je Jevtić.

Istakao je da dok su mnogi Srbi danas u pritvoru bez ikakvih dokaza, neko ko puca na srpsku decu slobodno šeta.

“Ako je neko pomislio da će me ‘ućutkati’ tužbom, grdno se vara. Mene građani nisu birali da ćutim na sve ono što ugrožava interese tih istih građana. Ova tužba je samo jedna u nizu pritisaka koje moje kolege i ja trpimo samo zato što govorimo i zalažemo se za istinu, za pravdu i bolji položaj građana! Ova tužba je samo deo procesa politike aktuelnog režima protiv svakog Srbina koji jasno kaže da ne pristaje da bude ponižavan i napadan”, rekao je Jevtić.

Naglasio je da je aktuelni režim u Prištini ukinuo demokratiju na Kosovu, a da je nakon ukidanja demokratije počeo proces ukidanja života jednog naroda na ovim prostorima.

“Pitanje za međunarodnu zajednicu: dokle ćete to tolerasati?”, upitao je Jevtić.

Pripadnik Kosovskih bezbednosnih službi Azem Kurtaj koji je 6. januara ove godine iz pištolja ranio srpskog dečaka i mladića, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, odlukom suda u Uroševcu on se u daljem postupku brani sa slobode.

Comments

Pročitaj još