• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: U Pošti Srbije u Goraždevcu izvršen pretres, zaplenjeni kompjuteri, dokumentacija i penzioni čekovi

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Kosovska policija danas u prostorijama Pošte Srbije u Goraždevcu izvršila pretres, zaplenila kompjutere i dokumentaciju uključujući penzione čekove.

“Takozvana Kosovska policija, po direktnom Kurtijevom nalogu, nastavila je danas sa akcijom maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa posebnim udarom na povratničko mesto Goraždevac, ne bi li Srbe povratnike koje su ostavili bez penzija i socijalnih davanja sada dodatnim pritiskom naterali da napuste svoja ognjišta. Njegovi policijski i pravosudni odredi su upali u prostorije “Pošte” u Goraždevcu, izvršili pretres, zaplenili kompjutere i kompletnu dokumentaciju, uključujući i penzione čekove na osnovu kojih se isplaćuju penzije najstarijim sugrađanima i ispitivali građane da li podižu novac u dinarima. Istovremeno, legitimisali su i novinare koji su se našli ispred objekta” stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju na nedavnu zaplenu 4 miliona dinara, koji su bili namenjeni za isplatu penzija i socijala.

“Ovako izgleda Kurtijeva demokratija i vladavina prava, koji je Srbe u ovoj metohijskoj enklavi ostavio bez dinara primanja, bez novca da kupe lekove ili koru hleba, tako što je pre dva dana od radnika „Pošte“ zaplenio 4 miliona dinara namenjenih penzijama i socijalno ugroženim kategorijama, a sada ih dodatnom represijom zastrašuje” navode iz Kancelarije za KiM.

Podsećaju da je ranije danas, “Kurtijeva policija” zabranila vozilu koje je prevozilo dinare za penzije i socijalna davanja da uđe na KiM, kako bi novac stigao do penzionera i socijalno ugrožene kategorije građana kojima je ovo jedini izvor prihoda i tako direktno ugrozila njihovu egzistenciju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da se danima unazad suočavaju sa najsnažnijim pokušajima progona srpskog naroda u novijoj istoriji kao i da se institucije od kojih živi srpsko stanovništvo zatvaraju i na taj način se ukida pravo na život srpskom narodu i to pred očima međuanrodnih predstavnika.

“Uprkos brojnim apelima evropskih i svetskih zvaničnika i institucija, Kurti nastavlja svoj pohod na srpske institucije i građane, vođen svojom jedinom opsesijom, da protera Srbe do potpunog istrebljenja” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još