• Početna>
  • Vesti>

Zubin Potok: Na zgradi opštine postavljena tabla ,,Republika Kosovo”

Na zgradi opštine Zubin Potok,  uz asistenciju Kosovske policije,  radnici su postavili tablu ,,Republika Kosovo”.

Ranije je na tom mestu bila tabla sa ćiriličnim natpisom,  koja  je polomljena u avgustu prošle godine. Tada je gradonačelnik Izmir Zećiri tvrdio da je ćirilični natpis na zgradi opštine oborio vetar i da će se čim se steknu uslovi natpis biti popravljen.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović  je tada, izjavio za Kosovo onlajn,  da je policija polomila tablu na opštinskoj zgradi koja je bila na ćiriličnom pismu i istakao da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na Kosovu.  

,,U vreme vikenda ne protestujemo ispred opštine, tu smo petkom do 15 sati i dolazimo u ponedeljak ujutru. Tokom vikenda kosovska policija je polomila tablu sa natpisom na ćiriličnom pismu na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok. Tabla je polomljena, iščupana sa zida, a nalazila se par metara iznad ulaza”, rekao  je tada Vulović. 

Ovo nije bio jedini incident otkako je Kosovska policija zauzela opštinsku zgradu u Zubinom Potoku. 

Kosovo onlajn je 24. decembra  objavio da je i kancelarija Unmika bila obijena nakon ulaska pripadnika Kosovske policije, a iz kancelarije su bili ukradeni kancelarijski nameštaj, frižider i drugi predmeti.

Iz Unmika su potvrdili obijanje njegovih kancelarija.

„Unmik je izrazio zabrinutost kosovskim vlastima zbog neovlašćenog ulaska u njegove prostorije i podsetio da su prostorije i imovina Ujedinjenih nacija nepovredivi i da pristup tim prostorijama mora biti zaštićen i garantovan u svakom trenutku”, navodi se u pisanom odgovoru Unmika.

Comments

Pročitaj još