• Početna>
  • Vesti>

Protest zbog oslobađajuće presude za ubistvo Ćuruvije danas u 14 sati ispred Apelacionog suda

Nakon 10 meseci skrivanja od javnosti, Apelacioni sud je u petak objavio odluku kojom je četvoricu bivših pripadnika Resora državne bezbednosti oslobodio krivice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Tim povodom, Slavko Ćuruvija fondacija, zajedno sa grupom udruženja novinara i medijskih organizacija, najavljuju da će danas (u ponedeljak, 5. februara) u 14 sati ispred Apelacionog suda u Nemanjinoj 9 u Beogradu organizovati protest. 

“Četvrt veka nakon ubistva koje je naručila i organizovala država i devet godina od početka suđenja, ubistvo Slavka Ćuruvije ostaje nekažnjen zločin, a građani Srbije ostaju bez pravde. Izbili su nam dah. Zanemeli smo. Nema više tih reči koje možemo da uputimo pravosuđu koje se predalo pred silom. ” navedeno je u pozivu javnosti da se priključi protestu. 

“Dođi, povedi prijatelje i rođake, i ponesi ogledalo – da pokažemo pravosudju sopstevni odraz” kažu organizatori protesta.

Protest organizuju Slavko Ćuruvija fndacija, NUNS, NDNV, Asocijacija medija, AOM, Lokal Pres, KUM Nezavisnost, ANEM i UNS.

Comments

Pročitaj još