• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: U Ugljaru opljačkana poslovnica Pošte Srbije

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u Ugljaru kod Kosova Polja tokom noći obijena i opljačkana poslovnica Pošte Srbije

“Noćas je u Ugljaru kod Kosova Polja obijena a potom i opljačkana i razlupana poslovnica Pošte Srbije, kao direktna posledica Kurtijeve odluke da ukine dinar na Kosovu i Metohiji i Srbima onemogući svaki vid normalnog života. Ekstremisti su sa Pošte skinuli video nadzor, ukrali kasu sa novcem i demolirali prostorije ove ustanove, isprevrtali stolove, ormare, izvalili vrata” stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podseća da više od mesec dana upozorava kompletnu međunarodnu javnost na sve posledice i opasnosti koja nosi “Kurtijeva odluka da ukine srpski dinar u pokrajini”.

U saopštenju Kancelarije za KiM se ističe da su svaka “Kurtijeva antisrpska odluka i potez direktni signal ekstremistima da krenu u lov i napad na sve srpsko”, a ohrabreni dodatno činjenicom da neće biti ni uhapšeni ni procesuirani, pa pored škola, ambulanti, vrtića, srpskih kuća sada na red dolaze i Pošte.

“Spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom u pokrajini mora biti alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još