• Početna>
  • Vesti>

SL: Upad naoružanih specijalaca u tri metohijske opštine još jedan dokaz etničkog čišćenja

Talas zatiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji pod dirigentskom palicom Aljbina Kurtija i uz glasno ćutanje međunarodne zajednice nastavljen je danas upadom u Privremene organe opština Peć, Istok i Klina, saop[tila je Srpska lista reaguju’i na najnoviji upad specijalnih jedinica kosovske policije u tri metohijske opštine.

“Uz brutalni upad desetine do zuba naoružanih specijalaca u mirna srpska sela, Kurtijev režim sprovodi etničko čišćenje srpskih sredina na Kosovu i Metohiji dok Evropska unija ćuti, a KFOR ni na koji način ne reaguje iako ima obavezu da zaštiti mir, sigurnost i slobodu svim građanima bez obzira na nacionalnost.

Očigledno je da Kurtijev režim želi da po principu blickriga protera srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod koristeći pasivnost Zapadanih cenatara moći, koje srpski narod smatra direktnim saučesnikom u ovim antisrpskim akcijama režima u Prištini”, saopštila je Srpska lista.

Pozivali su srpski narod da ostane miran i suzdržan kako ne bi dali povoda za korisćenje sile i hapšenje poštenih i časnih srpskih domaćina.

“Koliko god nam svima bilo teško, moramo da sačuvamo prisebnost i jedni druge, jer ni ovo zlo neće doveka trajati. Delovanje Prištine treba posmatrati kao delovanje okupatora i nikako drugačije, jer režim u Prištini ne poštuje ni sopstvene zakone i pravila kojima se garantuju prava srpskog naroda”, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista poziva našu državu da najhitnije reaguje i zahteva od Evropske unije i KFOR da spreči Kurtija u obračunu sa srpskim narodom na ovim prostorima, jer se ovaj zulum ne može trpeti te će dovesti do egzodusa srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta.

Comments

Pročitaj još