• Početna>
  • Vesti>

KP: L.P određeno zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je ilegalno prevozio lekove

Kosovska policija je uhapsila dvojicu službenika Poreske administracije Kosova (PAK), zbog sumnje da su ilegalno prevozili lekove. Radi se o L.P i T.J srpske nacionalnosti.

Uprave za istraživanje privrednog kriminala i korupcije, o slučaju je obaveštena danas, od strane jedinice Policijske stanice u Zvečanu.

“Policijska patrola na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, na mostu Bistrica, na kontrolnom punktu zaustavila je automobil službenih registarskih oznaka, vlasništvo Poreske uprave Kosova, kojim je upravljalo lice L.P. službenik Poreske uprave Kosova (PUK), a sa njim je bio i putnik T.J. takođe službenik poreske uprave. Prilikom pregleda automobila, u gepeku je pronađena je izvesna količina medikamenata proizvedenih u Srbiji, za koju nisu imali dokumentaciju”, saopštila je kosovska policija.

Na osnovu navedenog, L.P. se sumnjiči da je izvršio krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „krijumčarenje robe“.

Sve istražne radnje izvršene su po nalogu nadležnog tužioca, a nakon obavljenog razgovora u prisustvu branioca, L.P je određeno zadržavanje od 48 sati. Putnik u automobilu T.J. nakon obavljenog razgovora je pušten na slobodu.

Obojica su kako je saopštila Poreska administracija Kosova, suspendovani do konačne odluke suda, „jer takvi postupci narušavaju integritet Poreske uprave i protiv njih se, kako su naveli “moraju boriti bez kompromisa“.

Comments

Pročitaj još