• Početna>
  • Vesti>

Strahinja Malinovski: Veći broj treninga na dnevnom nivou mnogo znači

Foto: RTV Gračanica

Golman Strahinja Malinovski, koji je nastupao za mlađe kategorije OFK Dif iz Severne Mitrovice, prešao je u Crvenu zvezdu. Kaže da veći broj treninga na dnevnom nivou mnogo znači i doprinosi uspehu, a da na golu mora biti miran i staložen.

„Najpre sam trenirao u OFK Dif Kosovska Mitrovica i tamo je bila Liga Raški okrug na kojoj su prisustvovali skauti iz Crvene zvezde. Svojim odličnim partijama sam pokazao da sam dosledan da budem u Crvenoj zvezdi. Dobio sam poziv i otišao sam na probu i pokazao se u dobrom svetlu. Tokom avgusta meseca usledile su pripreme sa Crvenom zvezdom u Kosovsku Dubicu, nakon kojih sam zadužio dres Crvene zvezde i sada čuvam mreže njihove generacije“, kaže Strahinja za RTV Gračanica.

Ističe da je oduvek priželjkivao da igra u sastavu Crvene zvezde, ali da je dobijao ponude i od Partizana, Čukaričkog i od Vojvodine. Na kraju je zbog boljih uslova odluka pala na Crvenu zvezdu.

Na pitanje da li je trening dovoljan za uspeh, rekao je da veći broj treninga na dnevnom nivou mnogo znači i doprinosi uspehu. “Na golu moram biti miran i staložen, takođe biti golman podrazumeva i inteligenciju“, kaže Strahinja.

Ističe da je stalno u društvu mlađih od sebe i da oni primećuju da je on dobar golman, da stalno traže da im on pokazuje određene pokrete.

Što se škole tiče, naglašava da se trudi da sve svoje obaveze ispuni čak i dok putuje do Beograda on je u obavezi da pročita zadato gradivo, zatim i nakon treninga da bi bio spreman za ponedeljak. U tome mu pomaže njegov otac. Strahinja je inače odličan đak.

„Nešto što mi puno znači jeste to što sam zadužio opremu Fudbalskog saveza Srbije. Nakon turnira sa Crvenom zvezdom u Raški osvojio sam nagradu za najboljeg golmana turnira i upravo tu me je zapazila reprezentacija Srbije i dobio sam poziv. Boravio sam pet dana u Staroj Pazovi gde sam se pokazao u najboljem svetlu. Nakon toga vratio sam se u Crvenu zvezdu i osvojio sam nagradu za najboljeg golmana na turniru u Nemačkoj“.

Strahinja je osvajač brojnih nagrada, čak i nagrade u Cirihu, gde je bio jak turnir, jake ekipe, ali se Strahinja sa svojom ekipom izborio do finala. Strahinja trenutno igra u grupi stariji petlići, ali kada se završi sezona krajem juna i počne nova sezona avgusta preći će u grupu mlađi pioniri.

Dalji planovi jesu da sa Crvenom zvezdom ode u Sloveniju, zatim Italiju, Rusiju i u još mnogo zemalja.

Comments

Pročitaj još