• Početna>
  • Vesti>

Omladinski klub Dif iz Kosovske Mitrovice, u svoj grad donosi zlato iz Ciriha

Foto: TV Most

Petlići OFK Dif (generacija 2011)  iz Kosovske Mitrovice, osvojili su  prvo mesto na  međunarodnom fudbalskom turniru, koji se ovog vikenda održao u Cirihu, u Švajcarskoj i u svoj grad na Ibru donosi zlato.

Mlade, uspešne sportiste , na aerodromu u Beogradu, večeras su dočekali zamenik i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Veselin Kočanović i Svetlana Miladinov.

Čestitajući im ovaj veliki uspeh, predstavnici Kancelarije su naglasili da je pred ovim mladim sportistima svetla budućnost, na ponos cele Srbije.Oni su još jednom ponovili da im podrška Kancelarije za KiM i države Srbije u daljim uspesima nikada neće izostati, kao što bezrezvno pomažu svom narodu, posebno mladima na KiM, da se izbore sa brojnim problemima sa kojima se susreću u odrastanju.

,, Došli smo da dočekamo decu i čestitamoim u ime Kancelarije za KIM i direktora Petra Petkovića na značajnom rezultatu.Pobedili su sve svoje protivnike u polufinalu i finalu domaćina turnira.

Ovo je podsticaj za dalji rad, koji će pomoći Kancelarija , kako bi , ne zanemarivši školu, koja je na prvom mestu, uz igru i rad, kasnije postali pravi profesionalci”, naglasio je Kočanović.

Mladi Difovci su iz Ciriha stigli umorni, ali presrećni što su uspešno odbranili boje svoje zemlje Srbije i svog rodnog grada. 

,, Ovaj trofej predstavlja naš grb, našu zemlju, odakle smo ponikli, sa Kosova i Metohije”, sa ponosom je naglasio mladi Strahinja Malinovski.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten OFK Dif Kostić Filip, koji je naglasio da to nije njegov uspeh , već celog tima.

,,Svi smo vodili ekipu do kraja turnira i pobedili sve, klubove kao što je Benfika i one iz drugih zemalja, ostvarili smo najbolji rezultat”, rekao je Kostić.

Inače, na  turniru u Cirihu, mladi fudbaleri u kategoriji petlića 2011 – 2012 godište, odigrali su četiri utakmice u grupi A i pobedili. U polufinalu i finalu su igrali protiv FK ”Zürich united”.

Nastupili su u sastavu Malinovski, Kostić, Stevanović, Čavić, Dejanović, Popović, Vasić, Milić, Arlov, Sedlarević, Repić, Laketić, Stojićević, Hinić, Radojević, Milentijević i Radulović. 

Ovi mališani su prošle godine na turniru u Salzburgu osvojili zapaženo 5. mesto. Na prošlogodišnjoj završnici za prvaka Srbije Mini-maxi lige u Kragujevcu zauzeli su  visoko 3 mesto, a takođe su osvajači su mnogih domaćih turnira.

,,Sve čestitke dečacima i trenerima na velikom uspehu. Ovo je verovatno najveći rezultat u istoriji kluba i nadamo se u budućnosti još većim uspesima. Veliko hvala domaćinu turnira, koji je prepoznao naš rad i uputio poziv da budemo deo ove značajne fudbalske manifestacije”, izjavio je direktor OFK Dif Nemanja Bulatović.

Petlići Difa su naglasili i da ovaj veličanstven uspeh ima i jednu senku, iznenadna  smrt jednog od trenera kluba, Perice Ilića ih je sve potresla, pa su upravo njemu  posvetili ovaj veliki  trofej.

Comments

Pročitaj još