Karabinjeri donirali pomoć bolnici u Gračanici

Foto: Kim

Italijanski karabinjeri su donirali pomoć Kliničko bolničkom centru Priština u Gračanici. Ovog puta je donacija bila u vidu hrane.

General Ruđero Kapodivento je kazao da su pomoć donirali svim narodima na čitavom Kosovu.

“Drago nam je što smo danas ovde i što je to sa ljudima iz Gračanice. Nije prvi put da dolazimo u Gračanicu prethodni put smo doneli medicinske stvari a danas smo doneli hranu. Takođe, srećan sam jer je tu direktor bolnice koji mi je prijatelj i drago mi je da sam ga video opet”, dodao je Kapodivento.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić je naveo da je najznačajnija pomoć koju pružaju karabinjeri srpskoj zajednici zapravo sigurnost.

“Nije prvi put da karabinjeri dođu kod nas i da nam donesu neku vrstu pomoći ali i da vide kakva je situacija, na koji način funkcioniše srpska zajednica. Mi smo njima veoma zahvalni jer pokazuju dobru volju. Oni su deo snaga koje vode računa i o našoj bezbednosti tako da se mi u kontaktu sa njima osećamo sigurnije na Kosovu i Metohiji. Hvala na donacijama koje su za nas veoma značajne”, rekao je on.

Podsetimo, Karabinjeri su 2022. godine KBC-u Priština u Gračanici uručili pomoć koja se sastojala od lekova, bolničkih pomagala, medicinskog potrošnog materijala i hrane.

Comments

Pročitaj još