• Početna>
  • Vesti>

Prigodnim programom i rezanjem slavskog kolača u OŠ “Sveti Sava” obeležena je školska slava i Dan škole Sveti Sava

Foto: Radio Mitrovica sever

Prigodnim programom i rezanjem slavskog kolača u OŠ “Sveti Sava” obeležena je školska slava i Dan škole Sveti Sava.

Dan škole “Sveti Sava” ove godine bio je obogaćen angažmanom učenika, nadahnutim izvedbama dramske sekcije i uzvišenim tonovima školskog hora. Đaci su pokazali svoju predanost i talenat kroz različite aktivnosti koje su pripremali, sa ljubavlju i posvećenošću.

Direktor škole Milorad Jovanović kazao je da su teška vremena na Kosovu i Metohiji, možda i nikad teža u zadnjih 20 godina, ali da se bez obzira na to slava slavi i poručio da nam to niko ne može oduzeti.

“Danas kažu, 27. januara svake godine, apostol Sava siđe među svoje učenike, među svoj narod i da blagoslov. Ja ne sumnjam da je tako, verovatno ni vi. Neka Sveti Sava i njegove stope, njegovi putevi budu nama nadahnuće za sve dalje što budemo radili. Ostajemo ovde, Kosovo je naša priča, naš mit, naše mesto življenja i mi nemamo gde da idemo odavde, niti nam to ide na pamet“ poručio je Jovanović.

Protojerej Branislav Dikić obavio je rezanje slavskog kolača.

Dramska sekcija je oduševila publiku svojim izvedbama u motivima Svetosavskih dela, a njihova energija i interpretacija ostavile su dubok utisak na sve prisutne.

Comments

Pročitaj još