Miladinov: Ulagaćemo u škole jer deca su budućnost

Foto: TV Most

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov obišla je porodicu Spasić iz Plemetine i petočlanu porodicu Ristić u Babinom Mostu. Miladinov je poručila da će Kancelarija za KiM i država Srbija ulagati u škole na KiM i mladim bračnim parovima davati podsticaj jer, kako je rekla, deca su ovde budućnost.

„Uverili smo se da su ove porodice veoma skromne. Bile su pozvane od strane opština da kao mladi bračni parovi dobiju svoje prvo zaposlenje i time obezbede sebi i svojim porodicama ostanak i opstanak na prostoru KiM. Međutim, ovo nisu porodice koje su čekale posao, već se porodično bave poljoprivredom“, rekl a je Miladinov.

Ona je istakla da su supružnici Ristić oboje fakultetski obrazovani i dobili su ponudu za posao koji će im pružiti dodatnu sigurnost.

,,Kancelariji za KiM mnogo znači kada vidimo da su porodice radne, vredne, pedantne i kada vidimo da imaju divnu decu. To nam je pokazatelj da ono što radimo vredi i da je njihov ostanak znak da Srbija ovde ima budućnost“, poručila je Miladinov.

Tokom posete centralnom Kosmetu, Miladinov je obišla i škole na ovom području.

„Posetila sam škole u Babinom Mostu, Plemetini i Prilužju. Razgovarali smo za zaposlenima o svakodnevnim problemima ali i o potrebama škola za bolje, savremenije izvođenje nastave“, rekla je Miladinov i dodala da se podrška i pomoć Kancelarije za KiM do sada bazirala na informatičkoj opremljenosti škola dok će fokus ove godine biti na stvaranju boljih uslova kako bi deci boravak u školi bio prijatniji uz savremena nastavna sredstva.

Miladinov je najavila i ulaganja u enterijer škola, kabinete i poručila da će Kancelarija za KiM učiniti sve kako bi deca imala bolji živo jer kako je navela deca su budućnost.

Tomislav Ristić rekao je da podrška Kancelarije za Kosovo i Metohiju mladima mnogo znači za život na KiM.

,,Nadamo se da uz podršku Kancelarije za KiM, Vlade Srbije i opštine Obilić stvorimo bolje uslove i ostanemo i opstanemo na ovim prostorima”, poručio je Ristić.

Comments

Pročitaj još