• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija ušla u zgradu Opštine Gora; Kancelarija za KiM: Ne prođe dan bez nasilja

Foto: Printscreen, Facebook Dželjalj Svečlja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je više desetina pripadnika Kosovske policije, pod punim naoružanjem, upalo danas oko 13 časova, bez ikakvog povoda ili obrazloženja, u zgradu opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište, i sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu.

“Više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji, saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se Kurtijevi naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora” stoji u saopštenju.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da “nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija”, sa jednim jedinim ciljem – da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga.

Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, Kurtijev je podli plan sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine, dodaje se u saopštenju.

“Ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je na svom Fejsbuk profilu da su danas “zatvorene” četiri opštine koje su na Kosovu funkcionisale po srpskom sistemu. Reč je o privremenim organima opština Prizren, Suva Reka, Orahovac i Dragaš (Gora).

“Juče u Zvečanu, a danas u Dragašu, baš kako smo i obećali, red i zakon svuda i na svakom ćošku Republike Kosova”, naveo je Svećlja i dodao da će jedina institucija Srbije na Kosovu biti ambasada u Prištini.

Kao i juče u Zvečanu, današnju akciju predvodili su kosovski ministri unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i administracije lokalne samouprave Aljbert Krasnići.

Comments

Pročitaj još