• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Dvojica povređena u eksploziji u Kosovskoj Mitrovici; Elek: Povređeni N.V. na intenzivnoj nezi

Foto Radio Mitrovica sever

Nešto pre ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice bačena je bomba ispred restorana Biševac, na tri osobe koje su u tom trenutku ulazile u automobil. Jedno lice je teže povređeno, a oštećeno je sedam automobila. Niko nije uhapšen.

Informaciju je za Radio Mitrovica sever potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

„Večeras oko 23:50, eksplodirala je, kako se sumnja, ručna granata, u ulici Knjaza Miloša u Severnoj Mitrovici. Od posledica eksplozije oštećeno je 7 vozila a dve osobe su povređene “, naveo je Eljšani.

On je precizirao da je ručna granata bačena ispred trojice ljudi koji su ulazili u automobil nakon što su napustili restoran.

“Kad su izašli iz lokala u tom trenutku je bačena ručna granata. Jedan je teže ranjen, jedan lakše a treći je nepovređen. Osoba koja je teže ranjena nalazi se u bolnici i postoji mogućnost da danas bude transportovana na dalje lečenje. Radi se o osobi koja je ranjena i prošle godine, pre oko deset meseci. Policija će utvrditi o čemu se tu radi”, rekao je Eljšani.

Uviđaju su sinoć prisustvovali i pripadnici EULEX-a, kao i KFOR-a. Istraga je u toku.

Elek: Povređeni u eksploziji N.V van životne opasnosti

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek izjavio je za Radio Mitrovica sever da se radi o povređenom sa inicijalima N.V, da je van životne opasnosti i da je u toku dalja dijagnostika. Drugi povređeni u incidentu, trebalo je da bude zadržan na odeljenju ortopedije međutim, prema rečima Eleka, on je odbio bolničko lečenje i samovoljno napustio bolnicu.

“Pacijent sa inicijalima N.V. je zadobio povrede nanete eksplozivnom napravom i van životne opasnosti je.” rekao je Elek i dodao da je u toku dijagnostika, kako bi se tokom dana donela odluka da li će nastaviti lečenje u KBC Koosvska Mitrovica ili u nekoj tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi na teritoriji centralne Srbije.

Comments

Pročitaj još