• Početna>
  • Vesti>

Podeljeni paketići mališanima iz PU ,,Maja” u selu Banje

Foto TV Most

Tardicionalno, u ime predsednika Srbije, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju dodelili su paketiće deci iz predškolske ustanove “Maja” u selu Banje.

Danas predškolska ustanova “Maja” iz sela Banje slavi Dan škole, Svetog Vasilija Velikog. Nakon što je isečen slavski kolač,  mališanima se podeljeni paketići.

“Osmesi, radost i sreća na licima dece govore koliko nam znači podrška predsednika Vučića, Kancelarije za Kosovo iMetohiju i države Srbije. Ja bih se zahvalio predsedniku i svima iz Kancelarije za KiM koji su usrećili našu decu i koji se svakog dana trude da naša deca budu srećnija i da budu zbrinuta u ovim teškim vremenima. Hvala predsedniku što razmišlja o našoj deci, o svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i Kancelariji za KiM koja nam uvek pomaže”, rekao je Vasilije Tomašević, predsednik Privremenog organa opštine Srbica.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Miloš Terzić, čestitao je srpsku Novu godinu narodu koji živi širom Kosova i Metohije uz želju da 2024.godina bude puna zdravlja, uspeha i političkih pobeda, što je, kako kaže, nasušna potreba za srpski narod u našoj južnoj pokrajini.

“Pred nama je puno izazova u narednom periodu i važno je da svi predano i marljivo radimo, da Srbiju osnažimo i ekonomski, politički i vojno, jer samo ekonomski snažna Srbija može da sačuva srpski narod i srpske nacionalne interese i vrednosti na Kosovu i Metohiji. Meni je danas neizmerna čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića obradujem naše najmlađe sunarodnike na KiM i evo već tradicionalno predsednik obezbeđuje novogodišnje poklone za decu Kosova i Metohije i cilj svega jeste da im čestitamo praznike, da našu decu učinimo srećnom i da im pokažemo da je država Srbija, predsednik Vučić, uvek uz naš narod na KiM. Moram da naglasim da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinama obezbedila novogodišnje poklone za decu na KiM”, rekao je Terzić.

On je istakao da cilj i zadatak ostaju isti, a to je da se bore za ostanak i opstanak srpskog naroda na KiM i pored svih izazova sa kojima se suočavaju, jer ne postoji ništa vrednije od dece na Kosovu i Metohiji i od samog Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još