• Početna>
  • Vesti>

Praznična čestitka DKG: U 2023. realizovano 165 događaja

Foto: Kim

“Dragi saradnici, umetnici, naša čudesna publiko, hvala vam što ste i ove godine podelili sa nama književne, muzičke, likovne, pozorišne, filmske vrednosti; što smo raspravljali i razgovarali o umetnosti, nasleđu i sopstvenom položaju”, navodi se u novogodišnjoj čestitki Doma kulture “Gračanica” (DKG).

Iz ove institucije su se u obraćanju javnosti zahvalili još i mladim umetnicima, kritičarima i naučnim radnicima koji su imali poverenja da u Gračanici naprave prve korake u svet kulture i umetnosti.

“Ova godina suočila nas je sa mnogim izazovima, ali smo uspeli da, uz vašu pomoć i podršku, pronađemo načine kako da uz muziku, književnost, pozorište i umetnost prebrodimo najteže trenutke. Od 165 događaja koliko smo ih realizovali u toku godine, mnoge ćemo pamtiti kao primere kako kultura i umetnost mogu da pobeđuju i ruše barijere”, navedeno je u tekstu dostavljenom medijima.

“Želimo vam da i u nastupajućoj godini ostanete zdravi, odgovorni prema sebi i drugima, kao i puni razumevanja za ljude oko vas. Srećna Nova godina, Božić i Nova godina!”, zaključeno je.

Comments

Pročitaj još