• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica: Parcela “Vojni remont” dodeljena kosovskom MUP-u

Foto: KoSSev

Skupština opštine Severna Mitrovica upravo je na sednici usvojila odluku, mimo prvobitno najavljenog dnevnog reda – kojom je parcela kod tzv. Vojnog remonta dodeljena kosovskom MUP-u.

Reč je o parceli broj 02606-2, ukupne površine 27,400 metara kvadratnih.

Odluka da se ona dodeli MUP-u usvojena je odmah na početku sednice Skupštine u ovoj opštini – kao 2. tačka dnevnog reda.

„Zahtev MUP-a Republike Kosovo za dodelu parcele broj 02606-2, površine 27,400 metara kvadratnih u Severnoj Mitrovici“.

Inače, u okviru parcele nekadašnjeg Vojnog remonta Jugoslovenske vojske danas se nalazi više institucija koje funkcionišu po srpskom sistemu – Opština odnosno Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, dva Javna komunalna preduzeća – Standard i Vodovod, Autobuska stanica koja je građena sredstvima Evropske unije, Železnička stanica, novoizgrađena sportska hala. Tu je i nedovršen objekat koji je trebalo da bude stecište izmeštenih škola sa juga 1999. godine, te škola za nastavu na romskom jeziku, a radovi su tu letos zaustavljeni i to od strane upravo opštine Severna Mitrovica.  

Inače, ova je tačka na dnevni red dodata uoči same sednice.

U prvobitnom dnevnom redu, koji nam je unapred poslat iz ove opštine – ova tačka nije bila na listi.

Arsenijević: Pokrenućemo peticiju za obaranje ove odluke

Na sednici je bio prisutan i lider Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević i još dva člana iste stranke.

Arsenijević se na samoj sednici pobunio zbog odluke koja je danas usvojena.

Predsedavajućeg Skupštine ove opštine, Nedžada Ugljanina, zamolio je da radi u „interesu građana, a ne policije ili druge institucije“.

Sednica je još uvek u toku, a više detalja biće poznato do njenog završetka.

Podsetimo, prethodno je MUP-u na upravljanje dodeljena Radoičićeva vila na jezeru Gazivode, a potom i turistički kompleks Rajska banja.

I u godinama ranije, u nekoliko spornih eskproprijacija – MUP-u Kosova dodeljene su parcele na severu na kojim su već podignute baze.

Comments

Pročitaj još