• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni novogodišnji bazar u Goraždevcu za Branka Antića

Foto: Radio Goraždevac

Učenici osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu su uz pomoć roditelja, direktora, učitelja, učiteljica i ostalog radnog osoblja organizovali novogodišnji bazar u humanitarne svrhe. Sav prikupljeni novac će biti uplaćen fondaciji „Srpska solidarnost “ radi pomoći u lečenju njenog osnivača, Branka Antića, koji je teško bolestan.

Branko Antić je osnivač dobrovoljne fondacije „Srpska solidarnost “ koja je osnovana 2015. godine. Pored toga Branko aktivno već 20 godina pomaže ljudima kojima je pomoć potrebna. Međutim usled otvaranja stomatološke ordinacije u Velikoj Hoči 2021. godine njemu je pozlilo i javnost su zatresle nemile vesti da on boluje od metastatskog raka.

Sada je Branku potrebna pomoć i deca iz osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu su na ideju svoje nastavnice likovnog Ane Gašić odlučila da pomognu. Ona kaže da su deca vredno radila na ovom bazaru.

„Počeli smo da spremamo bazar pre nekih mesec dana na likovnim sekcijama. Deca od petog do osmog razreda su radila sa mnom a mlađa deca su radila sa učiteljicama. Već smo jednom organizovali bazar prošle godine tako da se to njima jako dopalo. Ove godine su jako radosni, puno su radili, znaju da je to humanitarnog karaktera. Takođe su se oduševili kada su čuli da prikpljamo sredstva da doniramo za Branka Antića. Oni tog čoveka znaju i lično tako da su mi ispričali puno anegdota sa putovanja, sa dolaska za poklone i tako to“, kazala je za Radio Goraždevac Ana Gašić.

Direktor ove škole, Milan Anđelković, poželeo je Branku u ime svih da bude zdrav kako bi se i dalje družili i naglašava da ima njihovu podršku.

„Ideja se javila još prošle godine od strane naše nastavnice Ane Gašić. Današnji bazar jučerašnjom odlukom na sednici Nastavničkog veća je bio da se posveti humanitarnoj organizaciji „Srpska solidarnost “ u ime Branka Antića i naše podrške njemu. Da bude zdrav, da se družimo i dalje sa njim. Ovaj bazar je naš pokušaj da se njemu bar jednim delom zahvalimo i odužimo za sve ono što je uradio za našu decu iz Goraždevca ali i za svu decu na Kosovu i Metohiji. Veliko hvala i želimo mu brz oporavak“, rekao je Anđelković za Radio Goraždevac

Jedan od učesnika u ovoj akciji bio je i Strahinja Dimitrijević koji je izjavio da im je drago što mogu da pomognu.

„Lepo nam je bilo dok smo pravili stvari i ukrase za novogodišnji bazar. Drago nam je što je ovo u humanitarne svrhe i što smo mogli da pomognemo“, kaže Strahinja Dimitrijević.

Ovo je drugi humanitarni bazar organizovan u ovoj školi. Prošlogodišnji bazar je bio posvećen prikupljanju novca za lečenje dečaka Aleksandra Džavrića iz Brestovika.

Comments

Pročitaj još