• Početna>
  • Vesti>

Moto klub “Gazimestan”- Deda Mrazevi sa najneobičnijim “irvasima” na svetu podelili poklone deci

Foto: Radio Mitrovica sever

Moto klub “Gazimestan” iz Kosovske Mitrovice i ove godine je obezbedio novogodišnje poklon – paketiće za najmlađe. Članovi ovog kluba, najpre su jutros posetili Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ gde su đacima sa poteškoćama u razvoju dodelili poklone i ulepšali im praznične dane.

Potom, bajkeri su se u šetališnoj zoni Ulice kralja Petra I, družili sa decom, kojoj je, čini se, mala vožnja motorima prilagođenom brzinom, bila daleko atraktivnija od podeljenih slatkiša.

Ovaj humanitarni bajkerski mini karavan, svoju akciju je završio u KBC Kosovska Mitrovica, gde su pokloni uručeni najmlađim pacijentima.

„Ovo je već druga godina kako ovo radimo i obećavamo da ćemo se potruditi da svake naredne godine broj bude sve veći i veći. Ove godine je broj podeljenih paketića četiri puta veći nego prethodne. Bilo je od  250 do 300 paketića, nismo ih ni brojali, samo smo trpali i jurili da ih obezbedimo. Ovo je tradicionalna bajkerska manifestacija ne samo ovde, već u čitavoj Srbiji“ kaže predsednik moto – kluba „Gazimestan“ Dušan Mlađović.

On podseća da bajkeri Srbije pružaju punu podršku svoj deci na Kosovu i Metohiji, naročito u ovom politički nestabilnom trenutku.

„Zbog političke situacije koja je trenutno ovde kod nas, oni danas nisu bili u mogućnosti da dođu, inače bi ovaj plato bio pun bajkera koji bi došli da pruže podršku“ istiće Mlađović.

Koliko vole motore, sa istom strašću, bajkeri se posvećuju i humanitarnom radu.

„Mi smo od samog osnivanja rekli da ćemo da se bavimo humanitarnim radom, a ovo je samo jedna u nizu naših humanitarnih akcija. Moraću da napomenem da smo pre mesec dana već imali jednu humanitarnu akciju za nešu Lenu. Imali smo humanitarnu večeru gde smo prikupili značajnu svotu novca. Za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“, takođe je nedavno organizovana humanitarna žurka i nama je najveća radost i najveća satisfakcija kad vidimo decu zadovoljnu . Nema nam veće radosti od toga, verujte“ dodaje Mlađović.

Najmlađi su danas iskoristili priliku da se slikaju sa ovim neobičnim Deda Mrazevima, čiji im se „irvasi“ izgleda više dopadaju od onih laponskih.

Comments

Pročitaj još