• Početna>
  • Vesti>

Studenti FU za Lenu Jovanović: Prodajna humanitarna izložba večeras u Zvečanu

Foto: Radio Mitrovica sever

Predstava “Rapsodija” igračke grupe „Una Saga Serbika“, biće održana večeras 25. decembra, u Domu kulture Trepča u Zvečanu, u 20h.

U holu Doma kulture “Trepča”, dva sata pre predstave od 18h, studenti FU će održati prodajnu izložbu umetničkih radova  humanitarnog karaktera. Prikupljena sredstva biće donirana za lečenje male Lene Jovanović. Koncert se izvodi u okviru programa obeležavanja 50 godina rada Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 „Ovo je prava prilika, iako smo o tome dugo razmišljali. Iskoristićemo trenutak održavanja predstave ansambla“Una sega Serbika“ povodom 50 godina  našeg fakulteta i nadamo se da ćemo uspeti da na jedan lep način pomognemo jednom mladom biću“, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica Stefan Boškoćević, student fakulteta umetnosti na odseku za vajarstvo i grafički dizajn.

Među izloženim radovima biće crteži, grafike i slike. Anđela Ranković, studentkinja ovog fakulteta na odseku vajarstvo, kaže da su to  kvalitetni radovi koji će se prodavati po simboličnim cenama ali svi koji su zainteresovani mogu da izdvoje i više novca prema svojim mogućnostima.

„Postoji tradicija održavanja ovakvih događaja i ovim smo hteli da još jednom pokažemo humanost na delu i da ovu kalendarsku godinu završimo na najlepši mogući način“ rekao je Bočkoćević.

Oboje su mladi ljudi koji  su kreativni, i kako kažu pored studiranja postižu da se bave i drugim stvarima kao što je ova organizacija humanitarne izložbe. Stefan uspeva da studira dva smera fakulteta umetnosti paralelno a Anđela kaže da je u pripremi prva samostalna izložba.

„To su radovi koji su nastali tokom studiranja na fakultetu ali na našu inicijativu. Tako da će Stefan imati prvu izložbu u Beogradu 14.maja a ja pre toga aprila meseca u galeriji PKC“Akvarijus“. Stižemo i te kako da radimo i za sebe van fakulteta, dobro smo se saživeli i sa vajarskim materijalima i sa celom našom klasom koja je kao porodica“, zaključuje Anđela Ranković.

Oboje smatraju da je najbitnia organizacija i da ima dovoljno vremena za sve pored nastave ukoliko to želimo. Ovu godinu koja je gotovo za nama vide kao izuzetno uspešnu na polju obrazovanja i rada.

Comments

Pročitaj još