Stigli prvi praznični pokloni za decu u Orahovcu

Foto: Radio Goraždevac

Predstavnici organizacije „Miholjski zbor“ iz Crne Gore, stigli su danas u Orahovac gde su u sklopu akcije „Paketići za dječji osmjeh“ mališanima u ovom mestu podelili poklone.

Ovo su prvi pokloni koje su deca iz Orahovca dobila u ovoj sezoni pred božićne i novogodišnje praznike.

Organizacija „Miholjski zbor“ godinama unazad je prisutna, kako u Orahovcu, tako i u drugim mestima širom Kosova. Pored dodele paketića, članovi ove organizacije na razne druge načine pomažu u srpskim sredinama. Oni su donosili pomoć različitim manastirima, opremili su četiri vrtića u okolini Gračanice, pomagali crkvu Svetog Nikole u Velikoj Hoči, dopremili osam šlepera hrane iz Crne Gore za Srbe na Kosovu, kada su kosovske vlasti zabranile uvoz robe iz centralne Srbije. Imali su niz akcija kojima su pomagali ljude koji teško žive, kako na Kosovu, tako i širom Crne Gore. Pored toga, dosta puta su organizovali poklonička putovanja i obilaske manastira.

Jedan od članova ove organizacije koji je danas stigao u Orahovac, Jovan Merdović, kaže da i u budućnosti planiraju različite akcije kojima će pomagati sveštenstvo, crkvu i narod na Kosovu.

„Mi u budućnosti planiramo neke velike akcije. Tu smo za naše sveštenstvo, za našu crkvu, za naš narod na Kosmetu. Sve što se dešava našem narodu na Kosovu i Metohiji mi pratimo iz Crne Gore. Tu smo da pomognemo i bilo kakav vid pomoći možete da očekujete sa naše strane, kao narod, kao braća i sestre“, rekao je Jovan u razgovoru za Radio Goraždevac.

Milena Garčević je drugi put u Orahovcu, i ona kaže da je emocija u ovom mestu uvek ista i posebna.

„Nismo prvi put u Orahovcu, meni je drugi put, a svako od nas je bio po nekoliko puta. Uvek je ista i posebna emocija koja nas sve veže za Kosmet i stalno sa istom emocijom krećemo i odlazimo. Drago nam je da smo na neki način usrećili ovu decu. Akcija ‘Paketići za dječji osmeh’ je samo jedna od mnogih akcija Miholjskog zbora tako da smo srećni što možemo da pomognemo i da učinimo ljude srećnim. Jer mi smo srećni onda kada ste i vi srećni“, poručila je Milena.

Pored Orahovca, paketiće su dobila i deca u Velikoj Hoči, Gračanici i drugim mestima, a „Miholjski zbor“ je jedna od mnogih organizacija koje tokom čitave godine, a naročito oko praznika obilaze i pomažu srpskim sredinama na Kosovu.

Comments

Pročitaj još