• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo odbrane: Planiranje upada na teritoriju Kosova notorna laž i potpuna besmislica

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da najoštrije „odbacuju laži“ koje su danas izneli kosovski premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, naročito one kojima se, kako se navodi, Vojska Srbije optužuje za umešanost u događaje u Banjskoj, te veze sa nepostojećim „terorističkim grupama“ koje navodno planiraju upad na teritoriju Kosova.

„Naglašavamo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deluju isključivo u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Stoga je notorna laž i potpuna besmislica da se poligoni Vojske Srbije koriste za obuku bilo kojih jedinica, osim jedinica Vojske Srbije i povremeno Ministarstva unutrašnjih poslova te da postoje nekakvi planovi za „napad“ na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“, kaže se u saopštenju.

Navode da u „nedostatku bilo kakvih konstruktivnih rešenja koja bi vodila uspostavljanju mira i stabilnosti na teritoriji naše južne pokrajine, Kurti i Svečlja, poput pokvarenih gramofona, iznova ponavljaju laži u koje niko ozbiljan u međunarodnoj zajednici nije niti će poverovati“.

Ranije danas, Aljbin Kurti je na konferenciji za medije u Prištini rekao da Milan Radoičić „sprema novi oružani napad“ na KiM, tvrdeći da za logistiku koristi objekte preduzeća „Novi Pazar put“.

Comments

Pročitaj još