• Početna>
  • Vesti>

Održano ročište u slučaju ubistva Ivanovića, emitovani snimci

Foto: Kim

U Osnovnom sudu u Prištini održano je ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Nakon nekoliko odloženih ročišta zbog nemogućnosti suda da prikaže snimke sa nadzornih kamera iz dana ubistva Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, danas su konačno emitovani, potvrdila je za Radio Kim advokatica Jovana Filipović.

“Na današnjem ročištu saslušan je svedok odbrane predložen od strane Radeta Basare, sa inicijalima N.S. koji je dao odgovore koji se tiču načina rada i funkcionisanja policijskih stanica u Mitrovici na dan kada se desilo ubistvo”, navela je Filipovićeva.

Dodala je da su pregledani snimci sa nadzornih kamera na kancelarijama SDP-a iz kojih su mogli utvrditi da je poslednji snimak pre ubistva bio u večernjim satima 04.01.2018. godine, a naredni snimak počinje deset minuta nakon ubistva.

“Nastavićemo sa izvođenjem ovog dokaza odnosno snimka koje je tražila odbrana. Ukoliko se dvojici svedoka koje je predložio Rade Basara uruče pozivi, isti će biti saslušani na narednom ročištu”, dodala je Filipovićeva.

Naredno ročište je zakazano za 20.12.2023. godine.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje građanske inicijative. Sudski proces je počeo u julu 2021. godine i ovo je bio prvi put da su emitovani video snimci sa nadzornih kamera zabeleženi u danu njegovog ubistva.

Comments

Pročitaj još