• Početna>
  • Vesti>

Ističe rok za preregistraciju vozila; Eljšani: Preregistrovano oko 3. 400 vozila, ne treba dalje produženje roka

Foto: Radio Mitrovica sever, registracioni centar Severna Mitrovici, arhiva

Rok koji je kosovska Vlada odobrila za preregistraciju vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS table, ističe danas.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, zaključno sa jučerašnjim danom, preregistrovano je oko 3.400 vozila, a nakon poslednjeg produženja roka, policija neće upućivati zahtev vladi za dodatno produženje jer za tim nema potrebe.

“I danas ćemo raditi i mislim da će to biti dovoljno. Nema potrebe da bude više od ovoga. Nema više vozila u cirkulaciji, što znači da svi koji su želeli da preregistruju vozila, oni su iskoristili šansu” rekao je Eljšani.

Nakon ovog roka, počev od sutra, policija će vozila koja nisu preregistrovana na RKS tablice isključivati iz saobraćaja.

“Ukoliko policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih i konfiskovaće tablice. Pisaće se kazna vozaču u iznosu od 150 evra, pola ako odmah plati. Takođe, vozaču će biti oduzeta VID dokumenta (saobraćajna dozvola). Vlasnik će moći sam da ukloni vozilo sa puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, ono će biti zaplenjeno i poslato na carinu“, rekao je Eljšani.

Pitanje vozačkih dozvola je, prema njegovim rečima, sledeća tema kojom će se baviti.

Kosovska Vlada, na zahtev policije, produžila je 30. oktobra rok za registraciju vozila uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa oznakama kosovskih gradova „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“.

Rok je produžen do 15. decembra.

Comments

Pročitaj još