• Početna>
  • Vesti>

Optužnica u vezi sa prošlogodišnjim napadom na OIK u Mitrovici: Četvorica se terete za navodno vršenje „terorističkog dela“

Foto OIK Severna Mitrovica: Radio Mitrovica sever

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv četvorice M.M, A.V, D.P. i M.V. Stavlja im se na teret navodno „vršenje terorističkog dela“, a u vezi sa incidentima tokom prošle godine kada je, kako navode – izvršen napad na prostorije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice.

„Specijalno tužilaštvo saopštava da su okrivljeni M.M., A.V., D.P. i M.V., u kancelarijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici u ulici Kolašinska, u cilju ozbiljnog zastrašivanja stanovništva, nepravedno prinudili javni organ u ovom slučaj CIK, u cilju onemogućavanja lokalnih izbora, kao i sa ciljem destabilizacije ili uništavanja osnovnih političkih i ustavnih struktura Republike Kosovo“ – navode iz Specijalnog tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da se okrivljenima stavlja na teret da su sa još neidentifikovanih lica izvršili „teroristički napad“, bacivši dve ručne i dve šok bombe u pravcu pomenutih prostorija kada je eksplodirala jedna granata i dve šok bombe, pri čemu su, navode – pričinjeni značajni materijalni gubici, dok su životi službenika CIK-a i policajaca bili „ozbiljno ugroženi“.

Comments

Pročitaj još