• Početna>
  • Vesti>

Petronijević: Tvrdnje o povezanosti Radoičića sa laboratorijama marihuane na severu Kosova apsolutno netačne

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Pravni zastupnik Milana Radoičića, Goran Petronijević demantovao je navode Birna o vezama njegovog klijenta sa laboratorijama za proizvodnju marihuane na severu Kosova.

“Povodom poslednjeg u nizu pominjanja mog klijneta, Milana Radoičića, od strane, kako sebe nazivaju, medijsko istraživačke agencije Birn, kao njegov branilac u aktuelnom postupku sam prinuđen da reagujem. Naime, povezivanje gospodina Milana Radoičića sa raznim događajima od strane Birna, predstavlja apsolutnu neistinu. Ovakva kampanja u medijima je očigledno sračunata na rušenje kredibiliteta Milana Radoičića i njegovog bezuslovnog priznanja u vezi događaja od 24. septembra”, naveo je Petronijević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Petronijević je naveo da je reč o kampanji koja pogoduje svima onima koji, kaže, zdušno rade na rušenju Srbije, “počev od prištinskog Kurtijevog režima, pa do njihovih sponzora”.

“Privikavanje srpske javnosti na dežurnog krivca – Milana Radoičića, predstavlja jednu vrstu ozbiljnog i namernog dezinformisanja sa krajnjim ciljem kriminalizacije njega lično i svega onoga što je Milan Radoičić za svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji uradio”, dodaje Petronijević.

On je naveo da je izveštavanje srpske javnosti na ovaj način, kako to čini Birn, suprotno novinarskom kodeksu, a i krivično kažnjivo.

“Ukoliko neko ima saznanje da je neko lice izvršilo krivično delo, onda je u obavezi da to sa svim dokazima preda nadležnim organima, a nikako da bez bilo kakvih dokaza proizvoljno i neprofesionalno iznosi u javnost”, naveo je Petronijević, reagujući na današnji tekst Birna “Kosovska policija: Milan Radoičić povezan sa uzgajivačima marihuane na severu Kosova“, koji su preneli pojedini mediji.

U tekstu se navodi da je Kosovska policija za prethodnih godinu i po dana otkrila 11 laboratorija za uzganje marihuane na severu Kosova, a da policajci koji su rukovodili ovim akcijama tvrde da su osobe koje su uhvaćene u tom nelegalnom poslu, bile povezane sa Milanom Radoičićem.

Comments

Pročitaj još