• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Izbori u Srbiji od posebnog značaja za obezbeđenje zastupljenosti Albanaca u Skupštini Srbije

Foto: Kabinet premijera Kosova

Kosovski premijer Albin Kurti, primio je u Prištini predstavnike albanskih političkih partija Preševske Doline, koji su se okupili oko zajedničke liste za kandidovanje u parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra, saopštila je kancelarija premijera Kosova.

“Politička bitka Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi”, okupio je oko sebe Stranku Demokratske Akcije koju predvodi Šaip Kamberi, Albansku Demokratsku Partiju Ragmija Mustafe, Pokret Demokratskog Progresa Šćiprima Musliua, Albansku Demokratsku Uniju sa Naserom Azirom i Savez za Dolinu, koju predstavlja Armend Aljiu.

“Diskriminacija u predstavljanju, pasivizacija adresa, nepravde i kršenja prava Albanaca su pitanja koja zabrinjavaju i o kojima je potrebno razgovarati ujedinjenim i koordinisanim glasom”, rečeno je na sastanku sa Kurtijem.

Aljbin Kurti je čestitao predstavnicima ovih pet političkih partija na postignutom dogovoru i poželeo im uspešnu kampanju i pripremu za izbore 17. decembra, koji su od posebnog značaja za obezbeđenje zastupljenosti Albanaca u Skupštini Srbije, kao i za postizanje zajedničkih ciljeva za pravdu i jednakost Albanaca kao nacionalne manjine tamo.

Comments

Pročitaj još