• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Luckasti klovnovi” za decu osnovnih škola u Gori

Foto Dom kulture Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa Pozorištem lutaka Niš iz Niša organizuju izvođenje predstave „Luckasti klovnovi“ Tode Nikoletića a u režiji Jelene Đorđević u osnovnim školama u Gori.

Predstava „Luckasti klovnovi“ je duhovita, razigrana i raspevana priča o dokazivanju, ljubomori, nadmudrivanju i zaljubljivanju. Priča koja uči decu prijateljstvu, opraštanju, darežljivosti, nesebičnosti i naravno ljubavi. Pravo prijateljstvo nema cenu i kada nađete pravog prijatelja, čuvajte ga zauvek.

U predstavi u jedan mali, čudnovati grad, jednog lepog i čudnovatog dana stigao je najbolji cirkus na svetu „Varijate“ da predstavi svoj neverovatni šou prepun zabave, čudnih likova, neobičnih akrobatskih veština, pevanja, igranja i naravno atraktivnih životinja i sve to pod vođstvom najboljeg klovna na svetu Žužu-a. I sve bi bilo u redu, da u isto vreme, na isto mesto nije stigao cirkus „Balkanika“ pod vođstvom najsmešnijeg klovna na svetu Bizu-a. To dovodi do rivalstva između njih dvojice i oni, sada, moraju da dokažu ko je bolji klovn i ko će ostati da zabavlja publiku. A to će najbolje rešiti takmičenjem u svim onim veštinama u kojima su najbolji.

Uz ovu predstavu ćete se dobro nasmejati, zabaviti, raspevati, a pomalo i raznežiti.

Zato isključite telefone, udobno se smestite i uživajte.

Predstava će biti izvedena za učenike OŠ „Nebojša Jerković“ u Ljubovištu u sredu 29. novembra u 10 časova.

Nakon predstave će glumci Pozorišta lutaka Niš iz Niša Stefan Mladenović i Jelena Đorđević održati čas lutkarstva gde će učenicima objasniti osnove lutkarske pozorišne umetnosti od izrade različitih vrsta lutaka, animacije i pravilnog vođenja lutke na sceni do osmišljavanja scenarija za lutkarsku predstavu.

Osnovni cilj ovog projekta je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima goranske zajednice kroz izvođenje lutkarske predstave, objašnjavanje osnovnih postupaka i principa rada na lutkarskoj predstavi.

Izvođenje lutkarske predstave i čas lutkarstva organizuje se u okviru projekta „Pinokio i radost u svakoj školi u Gori“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još