• Početna>
  • Vesti>

Putevi na teritoriji opštine Gračanica prohodni za saobraćaj

Foto RTV Gračanica

Putevi na teritoriji opštine Gračanica nakon prvog snega prohodni su za saobraćaj, a Odeljenje javnih službi sa svojim ekipama aktivno je na terenu radilo na raščišćavanju snega i leda.

Ekipe za raščišćavanje snega Odeljenja javnih službi opštine Gračanica na teritoriji opštine rade na raščišćavanju puteva, uklanjanju snega i leda sa kolovoza i bacanju soli i rizle.

Putevi na teritoriji opštine su sada uglavnom prohodni. Obezbeđeno je dovoljno soli i rizle za naredne dane, tako da se očekuje da će i tokom narednih padavina putevi biti osposobljeni na vreme.

“Odeljenje javnih službi je spremno za zimsko održavanje puteva. Na vreme su obezbeđene dovoljne količine soli i rizle, kamioni su saobraćali na svim putnim pravcima. Tokom noći je bilo više problema na deonicama na kojima se uvek javljaju smetovi, kao što je nadvožnjak prema Ugljaru i put prema Lepini. Ponovićemo i relacije prema Metalcu, Livađu, Sušici i Gušterici zbog smetova. Nadam se da ni u ovoj sezoni neće biti nikakvih problema. Apelujem i na vozače da što pre, ukoliko to nisu uradili, zamene zimske gume”, rekao je za RTV Gračanica direktor Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković.

Zbog niskih temperatura, vozačima se savetuje da voze oprezno i prilagođenom brzinom, a bez preke potrebe prilikom većih padavina nije preporučljivo kretati automobilom.

Comments

Pročitaj još