• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM zaustavljena na Merdaru, zabranjen joj ulazak na Kosovo

Foto: Kancelarija za KiM

Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije ya KiM Petra Petkovića zaustavljena je danas na administrativnom prelazu Merdare i nije joj bio dozvoljen uazak na Kosovo.

Ona je trebalo da poseti porodicu Ađančić iz Babinog Mosta, koja će zahvaljujući pomoći Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa Obilić dobiti novu kuću od 124 kvadrata.

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović je poručio da će institucije nastaviti da pomažu svom narodu na Kosovu.

„Jelena Stojković, pomoćnica direktora Petra Petkovića je zaustavljena na Merdaru od strane Privremenih institucija iz Prištne, ali naše prisustvo ovde je dokaz da i takvi potezi ne mogu da zaustave pomoć koju pružamo narodu ovde. Bez obzira na taj vid represije, mi smo prisutni svakodnevno kod naših ljudi. Trebalo bi da obiđemo i porodicu Radojice Milića u Plemetini koja je opljačkana pre desetak dana, i njima je obezbeđena adekvtana pomoć za nadoknadu štete koju su imali, tako da, neće zaustaviti ono što smo mi planirali da ponudimo našem narodu“, rekao je Dančetović.

Comments

Pročitaj još