• Početna>
  • Vesti>

Dve porodice Ađančić u Babinom Mostu dobiće novu kuću zahvaljujući Kancelariji za KiM

Dve porodice Ađančić u Babinom Mostu dobiće novu, dvospratnu kuću, koja će im biti izgrađena sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Porodice Ađančić trebalo je danas da obiđe pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković, ali su joj prištinske institucije zabranile ulaz na Kosovo.

„Takvi postupci ne mogu da zaustave našu pomoć, koju pružamo ovdašnjem narodu i bez obzira na takav vid represije mi smo svakodnevno na terenu sa našim narodom“, istakao je Goran Dančetović, predsednik Privremenog organa opštine Obilić.

Dančetović navodi da su u pitanju dve tročlane porodice, koje su do sada živele u improvizovanom objektu, koji nije bio pogodan za stanovanje.

„Uslovi u tom objektu su bili neadekvatni, pa je Privremeni organ opštine Obilić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju doneo odluku da se njima izgradi porodična kuća na dva sprata, gde će obe porodice dobiti po jedan sprat“, istakao je Dančetović i dodao da se nada da će kuća biti završena do kraja godine.

„Želimo da izrazimo veliku zahvalnost Kancelariji za KiM i Privremenom organu opštine Obilić što će nam stvoriti bolje uslove za život. To je veoma značajno za naše porodice“, istakao je Igor Ađančić.

Kuća porodice Igora Ađančića, samohranog oca dvojice sinova, i Borka Ađančića koji živi sa suprugom i sinom, imaće 124 kvadrata i biće završena do kraja godine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila j adekvatnu pomoć i za porodicu Radojice Milića u Plemetini, koja je opljačkana pre deset dana.

Comments

Pročitaj još