• Početna>
  • Vesti>

Petković: Rašić hoće da obesmisli ZSO, a ništa se u dijalog ne razume

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na X mreži na izjavu Nenada Rašića, ministra u kosovskoj vladi rekavši da ” Kurtijev ministar Rašić na sve načine hoće da obesmisli ZSO po nalogu svog šefa, a ništa se u dijalog ne razume”.

“Onaj koji je govorio da je ZSO udruženje dživdžana je poslednji koji može da komentariše Zajednicu” napisao je Petković.

“Sporazumom iz 2013. i 2015. je predviđen nastavak funkcionisanja svih srpskih institucija, koje će za razliku od sadašnje situacije, biti zaštićene pod kapom ZSO. Kurtijev ministar nastavlja da izmišlja, jer samo to zna” naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Rašić je u izjavi za Radio Kim naveo da se Srbima na Kosovu ZSO predstavlja kao nešto veliko, ali da neće biti. Rašić je rekao da će kada se to bude dogodilo “sve institucije koje se finansiraju od strane budžeta Republike Srbije jednostavno su ugašene ili biće ugašene”.

“Neki kažu da je najlogičnija metoda ili najlogičnija pretpostavka u ovom slučaju, da sve te institucije koje se sad finansiraju od strane Republike Srbije budu jednostavno prebačene u tu instituciju koja se posle može nazvati Zajednica srpskih opština i tako dati njima mogućnost da oni mogu da privređuju na legalan način za kosovske institucije pod pokroviteljstvom ili patronatom kao što je u ovom slučaju ZSO”, rekao je Rašić.

Comments

Pročitaj još