• Početna>
  • Vesti>

Gašić: Zaplenjeno oružje kod migranata potiče od albanske mafije sa KiM

Foto. Polaganje kamena temeljca za komandu žandarmerije

Oružje zaplenjeno kod migranata, na teritoriji duž granice sa Mađarskom, potiče sa Kosova i Metohije od albanske mafije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, na polaganju kamena temeljca za zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je kamen-temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici i tom prilikom izjavio da je ta jedinica ponos Srbije i da nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju.

“Ono sa čime svi zajedno možemo da se pohvalimo jesu rezultati koje imamo. Da ni jedna organizovana kriminalna grupa, nijedan kriminalac više nije dobrodošao u Republiku Srbiju. Da ste tu da sprečite svakoga od njih koji želi da bezbednost građana Srbije, a pogotovo naše dece, ugrozi na bilo koji način”, rekao je Gašić.

Ministar Gašić rekao je da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na severu Srbije imaju pomoć od strane albanske mafije sa Kosova i Metohije.

“To nisu migranti, ovo su organizovane kriminalne grupe protiv kojih mi vodimo borbu. Znači da odvojimo šta su migranti, a šta su organizovane kriminalne grupe, uz pomoć albanske mafije, koja dolazi iz naše južne pokrajine – oružje i sve i to moramo da kažemo građanima. Oružje dolazi odozdo, veliki je to trud i rad vaš. Nadam se da su i ljudi zbrinuti i zadovoljni i zadovoljni sa svime, tako da samo nastavite”, poručio je Gašić.

Gašiću je komandant Žandarmerije Saša Kosović uručio na poklon sablju, repliku sablje prvog srpskog ministra unutrašnjih poslova Jakova Nenadovića. Gašić je obišao lokaciju buduće nove zgrade Komande, položio kamen temeljac i pozdravio pripadnike Žandarmerije. 

Comments

Pročitaj još