• Početna>
  • Vesti>

Kruševac geto i “Kraljica Snežana I” pred mitrovačkom publikom: Mnogo zanimljivih i smešnih trenutaka uz gromoglasan smeh

Foto: Radio Mitrovica sever

Poznati dvojac „Kruševac geto“ večeras je nasmejao mitrovačku publiku pozorišnom komedijom „Kraljica Snežana I“.

Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami iz ove grupe, publici su poznati kao hip-hop ali i komični sastav, koji kroz svoje skečeve iz svakodnevnog života u video formatu već nekoliko godina objavljuju na društvenim platformama.

Predstava „Kraljica Snežana I“ govori o porodici iz unutrašnjosti Srbije i svakodnevnom životu Slobodana i Snežane, koji šalju svog sina na studiranje u Beograd. Stresna situacija iz koje izlazi mnogo zanimljivih i smešnih trenutaka.

Provodeći zajedno studentske dane, oni dolaze na ideju da oforme rep sastav, koji će se na duhovit i komičan način baviti društvenim temama. Ime ovog dvojca „Kruševac geto“ nastalo je iz istoimene pesme bez refrena, objašnjava Nikola Trišić.

„Mi smo prvo počeli kao „comedy band“ koji nije bio toliko aktuelan ovde kod nas u Srbiji, i onda bukvalno studirajući i živeći zajedno, došli smo na ideju da napravimo nešto na našem dijalektu, na kruševačkom, na kosovsko-resavskom, i imali smo jednu pesmu bez refrena, koja je na jutjubu buknula. Za noć smo dobili mnogo pregleda i onda su počeli da nas zovu da nastupamo, Kruševac geto 1, Kruševac geto 2, i onda smo rešili da se zovemo Kruševac geto“ rekao je on.

Veliku popularnost su stekli 2018. godine, kada na društvenim mrežama počinju da objavljuju duhovite skečeve, a ove godine su dolaskom na pozorišnu scenu, otišli korak dalje.

„Pošto smo se u jednom trenutku zasitili autorskog teksta u smislu muzike i hip-hopa, malo smo nastupali i kao hip-hop bend i kako se Instagram pojavio, počeli smo da snimamo skečeve video kamerom, i sve ove tekstove oživimo kroz video. Nekako, jedan klip, drugi klip, postali smo popularni na društvenim mrežama. Tako smo došli na ideju da napravimo jednu celinu, koja je predstava „Kraljica Snežana I“ naveo je Trišić i dodao da je ovaj dvojac već radi na novoj predstavi.

Salom Mitrovačkog dvora, koja je bila puna, publika se gromoglasno smejala u više navrata, kako zbog dobrog scenarija tako i zbog dobre interakcije sa publikom i zanimljivih dosetki.

Predstava je održana u organizaciji Kulturnog centra „Dragica Žarković“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još