• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini teroristi i uzurpatori na Kosovu i Metohiju su Kurti i njegovi sledbenici velikoalbanske politike

Foto: Tanjug

Šovinisti poput Aljbina Kurtija uvek će u pojedinim, Srbiji nenaklonjenim inostranim političkim krugovima, pronalaziti prostor i pogodno tlo za plasiranje laži i izmišljotina i podršku za agresivni velikoalbanski ekspanzionizam, ali nikada neće moći da ponište činjenicu da su i pravda i međunarodno pravo nepokolebljivo na strani Srbije, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Jedini teroristi i uzurpatori na Kosovu i Metohiju su Kurti i njegovi sledbenici velikoalbanske politike, a srpski narod je taj kome se uskraćuju osnovna ljudska prava, pre svega pravo na život i opstanak na vekovnim ognjištima” naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, Beograd je uvek jasno isticao da bezrezervno podržava mir i rešenja koja putem dijaloga mogu da dovedu do normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a, kako je dodao, svaki vid nasilja i okupacije direktno se sprovodi upravo iz Prištine, koja “otvorenom agresijom želi da etnički očisti sever pokrajine od Srba”.

“Nasilje i agresija jesu drugo ime Aljbina Kurtija, i on je to dokazao terorišući svakodnevno srpski narod – samo što sada u rukama ne drži suzavac već tzv. kosovske policijske specijalce, kojima diriguje u svakoj akciji protiv Srba” stoji u saopštenju.

“Umesto što mu daju politički i medijski prostor za destabilizaciju Balkana, pojedini krugovi na Zapadu bi trebalo da stave prst na čelo i još jednom razmisle da li je u njihovom interesu glorifikovanje ili obuzdavanje Kurtija, čoveka koji je i svojim delovanjem i ideologijom najdirektniji protivnik i negator svega što savremena Evropa predstavlja” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još