• Početna>
  • Vesti>

Stano: Ne znam ko je Ramadani, neću komentarisati tvrdnje o navodnom nacrtu ZSO

Foto: Tanjug

Portparol Evropske unije Peter Stano, povodom toga što je bivši šef Kosovske informativne agencije Burim Ramadani objavio tekst za koji tvrdi da je nacrt ZSO koji je pripremila EU, izjavio je danas da ne zna ko je Ramadani i da ne vidi razlog da komentariše ”bilo šta što on tvrdi ili objavljuje”.

Kako prenosi portal Euraktiv, Stano je istakao da nacrt EU o ZSO nije javno objavljen, pošto su diplomatski napori u toku.

”Nikada ne prenosimo zvanične dokumente o kojima se razgovara i očekujemo isto od partnera, jer je normalna praksa u međunarodnom posredovanju da se proces vodi u poverljivosti”, naveo je Stano.

Kazao je i da je politika Evropske komisije da ne komentariše navodno procurele informacije. Prošle sedmice Ramadani je objavio ono za šta tvrdi da je nacrt statuta ZSO koji je, navodno, pripremila EU. On je rekao da se taj navodni nacrt razlikuje od onih koje su predložili albanski premijer Edi Rama, nemačka organizacija FES, kao i Srbija. ”Kosovo mora da dobije nešto veliko da bi sprovelo ovaj nacrt, jer je veoma širok i veoma dubok. Nacrt daje ozbiljna ovlašćenja Zajednici i ozbiljna ovlašćenja Srbiji da funkcioniše na Kosovu, posebno u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, finansiranju, donacijama i slično”, rekao je Ramadani. On je kazao da će, prema navodnom nacrtu, sedište ZSO biti u Severnoj Mitrovici ukoliko opštine članice kasnije ne odluče drugačije.

Comments

Pročitaj još