• Početna>
  • Vesti>

Elek: Verujem da je ovo prvi korak ka redovnom snabdevanju lekovima KBC-a

Foto: Radio Mitrovica sever

Kontigent medikamenata koji je isporučen srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu, trebalo bi da bude prvi korak u redovnom snabdevanju koje bi nadalje trebalo da se odvija bez administrativnih prepreka, izjavio je za TV Most direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

„Dobili smo jedan šleper infuzionih rastvora, a u drugom šleperu bili su lekovi – antibiotici, deo citostatika, fraksiparin i niz drugih lekova. Verujem da je ovo prvi korak ka redovnom snabdevanju lekovima KBC-a, da ovo nije zadnja pošiljka,nego da ćemo kontinuirano biti snabdevani i da nećemo nailaziti ni na kakve administrativne prepreke, koje nisu potrebne, Ovi lekovi su prevashodno neophodni za naše pacijente bez obzira na njihovu rasnu i nacionalnu pripadnost ili političko opredeljenje, zato što smo mi ovde opredeljeni da lečimo sve“, rekao je dr Elek.

Elek je podsetio da su do sada pacijenti sami morali da kupuju lekove, pa čak i oni koji dolaze na određene elektivne hiruške zahvate (operacije koje moraju da se obave ali nisu urgentne već zakazane prim. red.).

„Odlučili smo da radimo sve hiruške zahvate, od danas ide redovan program tako da svi pacijenti koji su čekali, a nisu bili na listi za hitne slučajeve, mogu biti istog trenutka primljeni u KBC, i operisani. Ovde je jedna količina, dobar deo citostatika za naše najteže pacijente koji boluju od malignih bolesti. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali i uložili napora da KBC dobije početne količine lekova koji su potrebni da se pokrenemo sa mrtve tačke“, istakao je Elek.

Elek se zahvalio  državi Srbiji, Kancelariji za KiM i svima koji su učestvovali i uložili napor da Kliničko-bolnički centar dobije početne količine lekova koji su potrebni da se, kako je objasnio, ,,krene sa mrtve tačke”.

Comments

Pročitaj još