Dačić sa specijalnim izaslanikom za Balkan o KiM

Foto: Tanjug (Sava Tadovanović)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas o Kosovu i Metohiji sa Rene Trokazom, specijalnim izaslanikom za Balkan ministarke za Evropu i spoljne poslove Francuske i tom prilikom istakao da bi prioritet trebalo da bude deeskalacija tenzija, prvenstveno u cilju zaštite prava srpskog stanovništva, kao i neophodnost pune primene Briselskog sporazuma i formiranja ZSO.

Istovremeno on je naglasio značaj dobrih sveukupnih odnosa Srbije i Francuske i strateško partnerstvo koje postoji između dve zemlje. Dačić se osvrnuo se na regionalnu saradnju i istakao opredeljenost Srbije za dobrosusedsku saradnju i spremnost da se o svim pitanjima razgovara na otvoren i konstruktivan način, saopšteno je iz Ministartsva spoljnih poslova.

Trokaz je obavestio o karakteru svoje misije i naglasio da je, planirajući posetu regionu zapadnog Balkana, odabrao da prvo realizuje posetu Beogradu. Istakao je da je, kada je reč o severu Kosova i Metohije, prevashodni cilj stabilizacija prilika i normalizacija odnosa. Ponovio je dalju podršku Francuske procesu evropskih integracija Srbije i regiona.

Comments

Pročitaj još