• Početna>
  • Vesti>

Kad svatovi iz Novog Pazara pobrkaju zastavu Sandžaka sa palestinskom pa im je kod Peći policija zapali

Svatovi iz Novog Pazara krenuli su u četvrtak put Kosova, odnosno u Peć. Jedan od svatova je potom istakao zastavu Palestine, a kada je naišao na policiju, pripadnici KP su zastavu „zapalili“, glasila je vest beogradskog tabloida „Srpski telegraf“. Vest bi mogla da bude tačna, da nema jedne pridodate „sitnice“. „Nikakva zastava nije zapaljena“, demantovao je ove navode portparol Kosovske policije za region Peć.

Da su se svatovi uputili u četvrtak ka Peći iz Novog Pazara, potvrdio je za KoSSev portparol regiona Peć, Fadilj Gaši (Fadil Gashi), dodavši da su se svatovi nalazili u šest automobila, te da su na Kosovo ušli preko prelaza Brnjak.

Jedan od svatova je potom istakao zastavu Palestine, dodaje.

Nakon ulaska na teritoriju Kosova, precizira Gaši, zaustavila ih je Kosovska policija koja je zastavu oduzela i osobu koja ju je nosila saslušala, a ubrzo potom i pustila.

Potvrdivši gotovo sve navode, koje je „Srpski telegraf“ napisao u svojoj vesti, jedna „sitnica“ je bila dovoljna da celoj vesti da drugu dimenziju – da je Kosovska policija zapravo zapalila ovu zastavu Palestine.

Prenoseći ovu vest, „Srpski teleraf“ se odlučio da ovu „sitnicu“ doda i u naslov – „Svatovi iz Novog Pazara krenuli sa zastavom Palestine na Kosovo: Kažu da je greška, policija spalila obeležje“.

„Nikakva zastava nije zapaljena, to nije tačno“, demantovao je ove navode portparol Gaši.

„On je izjavio da je mislio da je ovo zastava Sandžaka, potom je saslušan, a konsultovan je i javni tužilac koji je potom odlučio da se ova osoba pusti, dok je zastavu oduzela Kosovska policija, ali je nije zapalila“, zaključio je Gaši.

Comments

Pročitaj još