• Početna>
  • Vesti>

Vlada Srbije: Usvojen Zaključak o isplati novčane pomoći od 20.000 dinara od 30. novembra

Foto: Radio Mitrovica sever

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim će novčana pomoć u iznosu od 20.000 dinara, počev od 30. novembra ove godine, biti isplaćena kako se navodi “korisnicima penzija, privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje”.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, pomoć će dobiti i korisnici koji će ostvariti ovo pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine, a kojima će rešenje o ostvarivanju prava biti doneto nakon tog datuma.

Na itoj sednici usvojen je i Zaključak o saglasnosti da se vlasnicima životinja isplate sredstava za uginule i ubijene životinje u cilju dijagnostike bolesti afričke kuge svinja.

“Afrička kuga svinja je kontagiozna virusna bolest domaćih i divljih svinja za koju ne postoji specifična terapija ili imunoprofilaksa i u zaraženim gazdinstvima sprovodi se eutanazija svinja u cilju suzbijanja ove zarazne bolesti. Iz ovih razloga neophodno je da se vlasnicima životinja isplate sredstva za uginule, odnosno ubijene životinje”, navodi se u saopštenju Vlade.

Comments

Pročitaj još