• Početna>
  • Vesti>

Suniog i Hovenijer pozitivno ocenili odobrenje kosovskog ministra zdravlja da se obezbede lekovi za srpske sredine

Foto: Radio Mitrovica sever

Šef delegacije EU u Prištini Tomaš Suniog kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer pozitivno su ocenilij, kako su rekli, brzo odobrenje ministra zdravlja u Prištini Arbena Vitije da se obezbede lekovi za srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

Suniog je na društvenoj mreži X (Tviter) napisao i da se nada da će lekovi i medicinska sredstva za bolnice i zdravstvene centre u sredinama sa srpskom većinom biti brzo isporučeni. 

I ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, takođe je pohvalio odobrenje Vitije za slanje lekova i medicinskih sredstava.On je takođe na društvenoj mreži X napisao da se pridružuje svom kolegi iz EU u podršci ministru zdravlja iz Prištine zbog, kako je naveo, njegove posvećenosti služenju svim zajednicama na Kosovu.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek upozorio sredinom oktobra na mogućnost humanitarne krize ukoliko na KiM ne budu dopremljeni lekovi, kiseonik i medicinski materijal, dok je zamenik direktora dr Dragiša Milović pre nekoliko dana rekao da se zbog nedostatka lekova i sanitetskog materijala u KBC u Mitrovici obavljaju samo hitne operacije.

Comments

Pročitaj još