• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Srpske liste sa izvestiocem Saveta Evrope Dorom Bakojanis o položaju Srba na KiM

Foto: Srpska lista

Predstavnici Srpske liste sastali su se danas u Kosovskoj Mitrovici sa izvestiocem Saveta Evrope Dorom Bakojanis.

Kako je saopšteno iz ove stranke, predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek, Dragiša Milović i njihovi saradnici, razgovarali su sa evropskim zvaničnicima o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Tom prilikom su predstavnici Srpske liste ukazali da se Srbi na ovim prostorima nalaze u najgoroj poziciji od 1999. godine što je direktna posledica antisrpskog delovanja režima Aljbina Kurtija, te da su ljudska prava srpskog naroda ugrožena usled institucionalne represije koju trpe naši građani duže od dve godine” navedeno je u saopštenju.

Iz Srpske liste navode da svakodnevni napadi na Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu, otimanje imovine, prebijanja i maltretiranja Srba, kao i zabrana uvoza robe i lekove ugrožavaju vitalne interese srpskog naroda.

“Predstavnici Srpske liste su predstavili desetine primera flagrantnog kršenja prava srpskog naroda od strane režima Aljbina Kurtija, koje prati ćutanje međunarodne zajednice što je apsolutno neprihvatljivo, jer se time ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji” navode iz Srpse liste.

Comments

Pročitaj još