• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Sačuvali smo Srbiju, sa Fon der Lajenovom o svim važnim pitanjima

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je situacija u prethodnom periodu bila veoma komplikovana za našu zemlju, ali da smo se borili i sačuvali Srbiju. Ističe da će sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarati o svim važnim pitanjima.

“Dugo ću, osim ovih zvaničnih razgovora i onoga što ona i ja budemo saopštili javno, imati razgovore. I posle toga u četiri oka i zajedničku večeru. Mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju, što mislim da je uvek nekako lekovito”, rekao je Vučić na TV Hepi.

Poručuje da će biti još mnogo teških stvari i teških odluka.

“Ali znamo šta je to što smemo, dokle smemo, znamo šta je to što ne smemo. I važno je da zemlja ide napred”, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da pokušavaju da sačuvaju interese Srbije, ali da se u isto vreme unapredi ekonomija i ekonomski rast.

Istakao je da će, kada je reč o Kovovu i Metohiji, uvek postojati pritisci iz inostranstva.

“Hoćemo li mi biti pod tim pritiskom uvek? Pa, bićemo. Ja sam 10-11 godina slušao kako sam priznao nezavisnost Kosova. A zaboravljate da je 2008. godine Kosovo proglasilo nezavisnost. I zaboravljate da to nisu isti uslovi kao pre 2008. Da smo izdržali osam meseci pa da dobijete Nobelovu nagradu za izdržljivost, a ne 11 godina ili više od 11 godina”, naglasio je Vučić.

Comments

Pročitaj još