• Početna>
  • Vesti>

Petković: Trajković nema ni moralno ni legitimno pravo da napada Vučića

Foto: Tanjug

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković izavio je danas da predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković nema ni moralno, ni legitimno pravo da napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Sve što je mogla, Rada Trajković stavila je na raspolaganje svom gazdi Aljbinu Kurtiju, čiju takozvanu vladu, posebno snažno, podržava u vreme najstrašnijeg progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, poručio e Petković u saopštenju za medije.

Petković je dodao da je one time “postala direktni saučesnik Kurtijeve antisrpske politike i svih napada na Srbe i srpsku decu na KiM”.

“Nije Rada Trajković napustila Kurtija i podnela ostavku na fotelju, ni kad su Kurtijevi specijalci pucali u Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, ni kada je njen šef oslobodio Azema Kurtaja, ni kada su njegove parapolicijski jedinice pretukle sestru i brata Daru i Kristijana iz Žitkovca, ni kada su pucali u Srbe na Bistričkom mostu, ni kada su Srbima protivpravno oduzimali zemlju ni kada su ih hapsili i prebijali bez ikakvih dokaza… Zbog apanaže koju prima od Kurtija, Rada Trajković ne sme da pomene da je on glavni krivac za sva zlodela prema Srbima, ali ju je zato srpski narod na Kosovu i Metohiji davno još prozreo, još kada se sa Bernarom Kušnerom smejala na pomen srpskih žrtava u Žutoj kući”, poručio je Petković.

On je ocenio da zato Trajković nema ni moralno ni legitimno pravo da napada Vučića, za koga je dodao da se “danonoćno bori za srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i jasno i glasno poručuje njenom gazdi Aljbinu Kurtiju da može da zaboravi na priznanje tzv. Kosova i stolicu u Ujedinjenim nacijama”.

“Nema sumnje da bi to i Rada Trajković i oni iz srpske opozicije poput Dragana Đilasa sa kojim pravi trule saveze protiv Srba sa KiM jedva dočekali i Kurtiju sve na tacni predali. Zato im zato smeta predsednik Vučić jer dok je on na vlasti ne mogu da trguju srpskim nacionalnim interesima i obezbede Kurtiju priznanje. Zato im je i narod jasno rekao na svim dosadašnjim izborima da ih neće, ali ih hoće u Prištini gde im aplaudiraju na svaki napad na predsednika Vučića i Srbe sa KiM”, zaključio je Petković.

Comments

Pročitaj još