• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: U Osojanu ukraden traktor porodici Đurić, nastavljaju se incidenti u cilju zastrašivanja

Foto: TV Most

U noći između subote i nedelje u selu Osojane, ukraden je traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke koji živi isključivo od poljoprivrede, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Nastavljena je serija pritisaka i napada na srpski narod i povratnike u selu Osojane kod Istoka, a svaki od tih incidenata ima za cilj da dodatno zastraši Srbe koji žive u ovoj metohijskoj enklavi i onemogući im ostanak i opstanak na kućnom pragu. Na ovaj način Đuriću je direktno ugrožena egzistencija jer mu je traktor osnovno sredstvo rada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će mu da stane na noge” ocenjuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije podsećaju da je pre nekoliko dana, u Osojanu opljačkana i Crkva Svetog arhangela Gavrila, iz koje su lopovi odneli čak i pribor za pričešće bolesnika.

“Meštani sumnjaju da je reč o istim počiniocima i ta činjenica unela je dodatni nemir i strah među Srbe povratnike u ovom metohijskom selu kojima se mir narušava svakodnevnim incidentima i napadima. Uprkos ovakvim perfidnim pokušajima proterivanja od strane ekstremista i izgrednika, Srbi povratnici odlučni su da ostanu i opstanu tamo gde su se posle mnogo nedaća i muka skućili i gde samo žele da žive u miru” navodi se u saopštenju.

Na kraju se dodaje da toga mora da bude svesna i međunarodna zajednica i da “politiku ćutanja i okretanja glave, zamene proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Kosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena”.

Comments

Pročitaj još