• Početna>
  • Vesti>

KP: “Oko izgradnje policijske stanice u Z.P ispoštovani svi odgovarajući proceduralni i zakonski koraci”

Kosovska policija se danas oglasila saopštenjem u vezi izgradnja objekta policijske stanice u Zubinom Potoku.

Izgradnju policijske stanice pravdaju time što je neophodno da postoji objekat, kako navode, sa svim uslovima za pružanje najboljih usluga građanima. Oni tvrde da se radi o podizanju objekta za koji su još pre izvesnog vremena započeti i ispoštovani svi odgovarajući proceduralni i zakonski koraci.

“Policijska stanica u Zubinom Potoku nalazi se u privatnom objektu, za koji se plaća zakup, a koji nije ispunjavao uslove za rad službenika ali ni pružanje usluga građanima. Tako je Kosovska policija na vreme započela procedure za izgradnua ovog objekta u Zubinom Potoku”, navode iz policije obrazlažući redosled procedure koju su sledili.

“Odluka o ekproprijaciji doneta je 5.februara 2018, potom dozvola za rad 3.decembra 2020. Početkom maja su primili obaveštenje od opštine Zubin Potok da se kompletira dokumentacija za registraciju imovine u ime Policije Kosova, u skladu sa odlukom Vlade, kao i saglasnost za pristup putevima. Nakon prenosa imovine na ime KP, doneta je i odluka za pristup terenu 19.avgusta 2022 i na kraju 23.oktobra 2023, Kosovska Policija je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju objekta prema Memorandumu o razumevanju potpisanom između KP i Agencije za civilnu registraciju za projekat”, stoji u saopštenju policije.
Naglašavaju da će policajci koji tu budu radili, služiti čitavoj zajednici koja živi na tom području, to nema nikakve veze, kako kažu, “sa drugim namenama kako se spekuliše” .

Pojedini građani Zubinog Potoka negoduju zbog izgradnje policijske stanice u blizini škole i najavljuju proteste. Usledile su oštre reakcije Kancelarije za KiM i Srpske liste.

“Zemljište na kojem će se izgraditi policijska stanica pripada NIS-u, saznajemo od građana koji su se zatekli jutros na licu mesta”, objavio je portal KooSSev.

Dok u saopštenju Kancelarije za KiM stoji da je zemljište na kome se gradi nekada pripadalo OŠ”Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku.

Comments

Pročitaj još