• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Izgradnja policijske stanice u Zubinom Potoku još jedna akcija u cilju podizanja tenzija

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade RS reagovala je na odluku o pošetku gradnje policijske stanice u Zubinom Potoku u blizini škole. U saopštenju stoji da vlasti Aljbina Kurtija svakodnevno nastavljaju sa eskalatornim i jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije koje za cilj imaju podizanje tenzija i izazivanje novih kriza i ugrožavanje opstanka našeg naroda.

Nova akcija Aljbina Kurtija da baš na veliki srpski praznik Svetu Petku otpočnu radovi na gradnji policijske stanice Kosovske policije u neposrednoj blizini Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku i to na zemljištu koje je nekada pripadalo ovoj obrazovnoj ustanovi je još jedna u nizu.

Roditelji dece koja pohađaju ovu školu, ali i ostali meštani Zubinog Potoka, revoltirani su i zabrinuti zbog činjenice da će im Kurtijeva policija biti u blizini dece. Tim pre, kada se zna da ta ista Kurtijeva policija maltretira i prebija srpsku decu, puca u nenaoružane Srbe, svakodnevno hapsi, presreće i maltretira miran srpski narod i da oni nemaju ni šta da traže na severu pokrajine po slovu sporazuma, a kamo li u blizini škola”, soji u saopštenju.

Smatraju da je posle nelegalno izgrađenih baza na severu KiM, u Zubinom Potoku i Leposaviću, gradnja policijske stanice u blizini osnovne škole novi udar na mir i pokušaj zastrašivanja srpske zajednice koja na Kurtijevu policiju gleda kao na okupatorsku silu.

“Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore i svi predstavnici međunarodne zajednice – zbog čega je Kurti odlučio da baš sada krene u realizaciju odluke stare pet godina i da gradi svoje policijske stanice u blizni osnovne škole i da li su slike teško naoružane tzv kosovske policije ono što naša deca treba svakodnevno da gledaju i uz to odrastaju? I da li je to normalno bilo gde u svetu osim u Kurtijevoj “demokratiji”?,zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još