• Početna>
  • Vesti>

Zaporožac na sastanku sa opštinskim službenicima o planovima: “Uvešćemo Skupštine stanara, brinuti o deci, omladini, ugroženima…”

Foto: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

Briga o deci i mladima, obogaćivanje kulturnog i sportskog života, uvođenje stanarskih skupština i ekonomsko osnaživanje građana, neki su od prioriteta kojima će Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica posvetiti najviše pažnje u narednom periodu, zaključak je sastanka novog predsednika Ivana Zaporošca, sa zaposlenima u Privremenom organu.

Kako je saopšteno iz ove lokalne samouprave, Zaporožac je na sastanku obrazložio planove, ideje i ciljeve svoje politike za koje je uveren da će sa dobrim timom uspešno i realizovati.

„ U periodu pred nama, vodićemo jasnu i odgovornu lokalnu politiku jer naši sugrađani to i zaslužuju. Promovisaćemo drugačiji pristup i svestan sam odgovornosti prema onome što ću zastupati. Radićemo na promociji mladih naraštaja i njihovom uključivanju u društvene tokove, samim tim i poboljšanju perspektive za njihov ostanak na ovom prostoru . Zalagaćemo se i ulagaćemo u obrazovanje jer je upravo to i ključ napretka i civilizacije društva .Kulturni život podići ćemo na viši nivo i sportskim aktivnostima ojačati duh mladih ” navedeno je u saopštenju predsednika Privremenog organa.

Zaporožac je istakao da će sa pozicije predsednika, biti na usluzi građanima, “sa narodom i u narodu”.

“Sa svojim timom , već na samom početku, potrudiću se da svaka zgrada oformi svoje Skupštine stanara kako bi na taj način istakli svoje probleme i realne potrebe koje ih zaokupljuju. Posebna briga ide ka najmlađima , uredićemo parkove i igrališta gde će kvalitetno provoditi svoje slobodno vreme . Temelj saradnje biće ljudskost . Velika pažnja biće usmerena na socijalno ugroženu kategoriju stanovništva i lica sa posebnim potrebama i invaliditetom . Potrudićemo se da narod ekonomski osnažimo, jačamo zarad opšteg interesa svih nas “, istakao je Zaporožac.

Comments

Pročitaj još